miercuri, 24 decembrie 2008

Mosu' strabatand criza!

O da! A venit Mosu' Craciunu' cu multi daruri si voie buna. Pentru inceput as vrea sa va enumar ceea ce am primit si dupa aceea sa ma refer si la ceea ce va primi fiecare patura sociala a tarii noastre. Am primit o pijama in care ma voi adaposti in zilele friguroase fara caldura termica; dulciuri cat sa imi cresca glicemia pana la refuz; o carte referitoare la atentatele asupra conducatorilor de stat; un spray cu un miros placut; sosete; un tricou; a da, un playboy cu calendar 2009( yuuuppi!!!!). Si cam atat. Ce pot spune? Ca sunt foarte fericit de cele primite si sper ca odata cu trecerea timpului sa primesc macar o pereche de chiloti, avand in vedere, ca aceasta criza ne da peste cap tot si toate.
Acum ne referim la cadourile primite de extremitatile sociale din tara noastra. Barbat:51 ani, Profesie: director general la o companie aflata in subordinea statului; Salariu: cateva milioane de dolari(evident nedeclarati). Acesta va cumpara de Craciun sotiei un colier de aur negru in valoare de 60 de salarii lunare a unor muncitori de rand. Fiul va primi o masina cu 'muschi', ca sa dea bine atunci cand decoleaza spre Jean Monet. Fiica va primi un apartament ultracentral intr-o zona rezidentiala din Bucuresti. Acelasi lucru il va primi si domnisoara amanta.
Acum trecem in cealalta extremitate. Barbat:decedat la Revolutie; Salariu: pensie de urmas si alocatii; Sotia: pensionara va incerca mai intai plata angaralelor si poate ii ramane sa aseze o masa cat mai 'consistenta' in ziua de Craciun si sanatatea copiilor ei; Fiul: isi doreste multe avand in vedere ce performante are la facultate, dar se rezuma la o binemeritata pereche de chiloti; Fiica: casatorita cu un contrabandist de tigari, incearca sa ramana intreaga dupa bataile suferite de la marlanu' cu care s-a luat si cu speranta ca generatiile viitoare nu vor trebui sa fie sa de diferite si sa traiasca cu totii intr-un echilibru desavarsit si atat. Craciun fericit, dragilor si nu uitati, controlati-va!

Niciun comentariu: